Úgy álltalában hatalmasok vagy saját fajtájukban kiemelkedően nagynak mondhatjuk őket. Ma is itt élnek velünk a földön, sajnos sokuk a kihalás szélén áll.

5. kínai óriásszalamandra

A Föld legnagyobb kétéltűje akár 1,8 méteres és 500 kilós is lehet. Sajnos Kínában közkedvelten fogyasztják, húsát a feketepiacon árulják rengeteg pénzért. A kihalás szélére került, 45 év alatt egyedszámuk 80%-al csökkent.


4. bordás krokodik

Földünk legnagyobb hüllője számos zs kategóriás horrorfilm főszereplője volt már. Az egyik legveszélyesebb ragadozók közé sorolhatjuk őket, rendkívüli úszó, így akár a tengereken is összefuthatunk velük. A hímek akár 7 méteresre is megnőhetnek, és több mint 1 tonnát nyomhatnak.


3. strucc

A legnagyobb testű madár, repülni nem képes, de futás közben elérheti a 72km/órás sebességet is. Akár 150 kilót is nyomhat és 2,5 méteresre is megnőhet. Tojása is figyelemre méltó, ~18 tyúktojásnak felel meg.


2. Afrikai elefánt

A szárazföldi állatok közül a legnagyobb. 34 méter magasra is megnőhet, a hímek súlya elérheti a 6 tonnát. Rettentően intelligens állatok, bizonyítottan képesek gyászolni, sőt, ha a csordából elpusztul valaki, virrasztanak mellette.


1. kék bálna

Jelenleg ő a legnagyobb élő állat a földön. Sokáig, akár 80 évig is élhetnek, előfordulnak 25-30 méteres példányok is. Kifejezetten gyorsan tudnak úszni, rettentően szelíd állatok, fő táplálékuk egy aprócska rák, a krill, amiket a szájában található szilák segítségével szűr ki.