Meglepően nagyok voltak sok-sok millió évvel ezelőtt a Földön élő állatok, ismerjünk meg ezek közül párat.

macrocheira

Ő volt az emberek által ismert legnagyobb ízeltlábú a Földön. 2,5 méteresre is megnőhetett, rendszertani besorolása alapján, a japán pókrák az egyetlen faj ami még ma is él közülük.


quetzalcoatlus

66-68 millió évvel ezelőtt élt, ő volt a legnagyobb állat a Föld történetében ami képes repülni. Szárnyfesztávolsága körülbelül 12-15 méter lehetett.


Paraceratherium

20-30 millió évvel ezelőtt élt, az orrszarvúak távoli rokona. Magasságuk körülbelül 5 méter volt, súlyuk pedig a 20 tonnát is elérte, növényevők voltak.


gigantopithecus

A legnagyobb emberszerű lény ami valaha létezett, körülbelül 1 millió évvel ezelőtt élt. 3-4 méter magas volt, súlya 300-500 kilógramm lehetett.


Argentavis magnificens

5-8 millió évvel ezelőtt élt, ez a valaha volt legnagyobb madár a Földön. Szárnyfesztávolsága elérte a 7 métert, rágcsálókkal táplálkozott.


megalodon

Ezek a szuperragadozók 3-28 millió évvel ezelőtt éltek, egyetlen foga akkora volt mint egy embernek a tenyere. Hossza elérte a 20 métert.


Titanoboa

Az anakondák és boák rokona, 58-61 millió évvel ezelőtt éltek, hossza elérte a 13 métert. (A ma élő legnagyobb kígyó körülbelül 7,5 méter hosszú.)


amphicoelias

A valaha volt legnagyobb állat ami a Földön élt, 30-60 méteres hosszával és 80-100 tonnás súllyal. 141-160 millió évvel ezelőtt éltek.