Számos ételben található méreganyag, ennek ellenére emberek tömegei fogyasztják. Ha kellő odafigyelés nélkül készítik el őket vagy túl sokat fogyasztanak akkor akár halálos is lehet.

5. Casu Marzu

A világ egyik legveszélyesebb étele. Olaszországból, Szicília területéről származik. A juhsajtot meleg, nedves helyre rakják hogy az úgynevezett „sajtlegyek” belepetézzenek. A kikelt peték a sajtból táplálkoznak, mire „megérik” a sajt több ezer kifejlett lárva lesz benne. A lárvák úgynevezett légynyüvességet okozhatnak a gyomorban, gyomorrontást, bélfertőzést okozhat.


4. Vérkagyló

Kínában népszerű, naponta körülbelül 40 liter vizet szűr meg, ebből táplálkozik. Számos baktériumot és vírust is hordozhat, olyan betegségeket okozhat mint a tífusz, hepatitisz A, vérhas.


3. Ackee

Jamaica nemzeti gyümölcse, ha nem megfelelő gyümölcsöt fogyasztunk akár kómát, halált is okozhat. Úgynevezett hypoglycin A-t tartalmaz amely mérgező.


2. San-nakji

Koreai különlegesség, egy kis polipfajtából készül, amit feldarabolnak, viszont a szívókorongjai aktívak lehetnek még ezért rátapadhatnak az ember torkára.


1. Fugu

Fugu, másnéven gömbhal rettentően népszerű étel Japánban. Nagy része úgynevezett tetrodotoxint tartalmaz, ami főzés után is megmarad. Ez a méreg nem károsítja a vérkeringést, tehát az áldozat végig a tudatánál marad amíg a teste lebénul és megszűnik működni.