Utazás háziállatokkal: alapvető tippek utazáshoz és nyaraláshoz

0
73

Kutyájával vagy macskájával tervezed a nyaralásod? Akkor érdemes a legkülönfélébb tényezőket figyelembe venned. Jobb lenne magaddal vinned az utazásra, vagy inkább otthon kellene hagyni egy családtaggal, szomszéddal vagy állatgondozó felügyelete mellett? Ha nincs senki, aki otthonodban meglátogatná, hogy etesse és gondozza kedvenced, akkor körbenéztél-e a helyi panziók között?

Utazás tervezése háziállattal

A tervezés és a felkészülés elengedhetetlen, hogy a nyaralásunk kutyával vagy macskával nyugodt körülmények közt teljen. A végső döntés, hogy kedvencünket magunkkal visszük-e, nagyban függ az utazási módjától és a végső úti célunktól.

Sok háziállat, különösen a macska, szívesebben marad otthon, ahol ismerős környezetben van. Ha kedvence megbetegszik, amikor autóban utazik, jobb, ha otthon hagyjuk. Egyes háziállatok számára nehézkes az utazás betegség, sérülés vagy temperamentum miatt. Ha ez a helyzet fennáll, beszéljünk a lehetőségekről az állatorvosával.

Ha utazásunk során egy családtagunknál vagy barátunknál szállunk meg, előre tájékozódjunk, hogy kedvencünket szívesen látják-e otthonukban. Ha szállodában, motelben, parkban vagy kempingben szállunk meg, győződjünk meg arról, hogy állatbarát-e a szállás, vagy rendelkezésre áll-e kennel. Ezenkívül ellenőrizzük, hogy súly- vagy fajtakorlátozást kiköt-e a szállásadónk. Mindenképpen gondoskodjunk foglalásról, hiszen sok szállodában korlátozott számú állatbarát szoba érhető csak el.

Néhány további tipp:

  • Bizonyosodjunk meg róla, hogy kedvencünk megfelelő azonosítható, akár egy bilétával és/vagy mikrocsippel. A szokásos azonosító bilétán kívül kedvencünk nyakörvén érdemes egy további bilétát is elhelyezni, melyen szállásadónk címét tüntetjük fel.
  • Vigyük magunkkal egy fotót, vagy készítsünk telefonunkkal egy aktuálisat kedvencünkről, hogy ha elveszne, segítsen az azonosításban.
  • Győződjünk meg róla, hogy rendelkezik veszettség elleni védőoltás igazolásával és érvényes egészségügyi bizonyítvánnyal, ha átlépi az állam vagy a nemzetközi határokat.
Előző cikkKullancsriasztó házilag
Következő cikkNyúldiéta: Mivel etessük a nyuszit?
  • Környezettudatos életmód