A nyár egyik szezonális gyümölcse a ribizli. Megosztó az emberek véleménye róla, sokan nem kedvelik a savanykás ízvilága miatt, de pont ez miatt válik nagyon jó szörpalapanyaggá. A ribizli nagyon egészséges, mindamellett, hogy nagyon szuper C- vitaminforrás még a vastartalma is kimagasló.

Ha szörpöt készítünk belőle akkor az a jó hír, hogy elegendő csupán néhány csepp, hogy egy nyári hűsítőt készítsünk belőle.

Hozzávalók:

  • 1 kg ribizli
  • ½ kg eritrit
  • néhány evőkanál víz

Elkészítés: a ribizliket megmossuk, a szárakat nem kell eltávolítani, mert majd a passzírozás során a szűrőben marad. 4-5 evőkanál vizet adunk a ribizlihez és alacsony lángon kezdjük el főzni. Miután már átforrósodott az edény és a ribizliszemek is egy villa segítségével összetörjük a ribizlit. Ezután egy szűrő segítségével átpasszírozzuk és hozzáadjuk az eritritet. Kb. 30-40 percig főzzük tovább majd a kifertőtlenített üvegbe töltjük a szörpöt és abban hagyjuk kihűlni.