Tudom, hogy egyenjogúság van a mai világban nő és férfi közt, de az istenadta női adottságok lehet nagyobb veszélybe hozhatja a hölgyeket, mint az urakat. Na de miért is?

A nők sokkal inkább kivannak téve a műanyag okozta veszélynek, mint a férfiak, mivel a női higiénés termékek nagymértékben tartalmaznak műanyagot. Ha egy átlagos példát veszünk figyelembe, akkor meglepődhetünk, hogy egy menstruációs betétnek közel 60%-a műanyagból készül, illetve minden menstruációs termék 90%-a műanyag. Ezek a termékek káros vegyszermaradványokat tartalmaznak, amelyek a fehérítés során maradnak benne a termékekben.

Gondoljunk bele, egy ciklus során mennyi műanyaggal érintkezik bőrünk vagy mennyi műanyag jut be szervezetünkbe… egy nő számára elég rémísztő most ebbe belegondolni, pláne a vegyszerek hallatán. Hiszen ki örül neki?!
Ha kicsit belemélyedünk a számokba és csak egyetlen nőt veszünk figyelembe, akkor kb. az az egy nő élete során a havi ciklusokkor 15 ezer db betétet/tampont használ el. Ijesztő, ugye? Nem is kell részletezni, hogy ez jelent-e kárt a női testre vagy akár környezetünkre…

Viszont a jó hír az hölgyeim, hogy ma már vannak olyan alternatívák, amelyek kiváltják ezeket a műanyaggazdag termékeket! Lehetőség van többször használatos mosható intimbetéttel vagy menstruációs bugyival, ami kíméli a környezetünket és testünket is.

Forrás [Zöld ipar magazin 2021/2]
Előző cikkNe csak a fogad tisztítsd vele! Fogkrém a mindennapokban.
Következő cikkTe mibe csomagolod az útravalót? BPA vagy kadmium?