A folytonosan rohanó világban nagyon fontos megtalálni az egyéni egyensúlyt. Rengeteget olvashatunk a tudatosság megőrzésének relevanciájáról, a jó és rossz étkezési szokásokról és olyan életmód témákról, amely egészségünk megőrzését támogatja. Hoztunk néhány tippet, amelyekre érdemes odafigyelni, hogyha fontos számunkra a fentiek betartása.

  1. Csökkentsük a koffein bevitelt. Kerüljük a koffein reggeli előtti fogyasztását, illetve érdemes a kávét matchával helyettesíteni.
  2. Figyeljünk a kiegyensúlyozott és tápláló étkezésre, hiszen így tartható kordában a vércukorszint. Reggelire mindenképp kerüljük a cukros ételeket. A nap további étkezésein se óckodjunk a szénhidráttól, csupán egészítsük ki őket megfelelő zsírral és fehérjével.
  3. Próbáljunk olyan tevékenységeket végezni, amelyek feltöltenek minket lelkileg és kivonják a stresszt a mindennapokból. Ez lehet akár egy kádfürdő, öngondolkodás, olvasás vagy akár jóga.
  4. A stressz levezetésére alkalmas a sport, viszont érdemes alacsonyabb intenzitású mozgásformát választani, mint pl.: jóga, séta, pilátesz stb. A nagy intenzitású edzések (HIIT) ugyan képes javítani a fizikai erőnlétet, de regenerálódás nélkül megemelkedik a kortizolszint a véráramban, ezzel párhuzamosan emelkedik a fizikai stressz tünetei is.
  5. Alvás során az emberi szervezet regenerálódni képes, ezért fontos törekedni arra, hogy a napból minimum 7-8 óra alvással teljen. Ha nehezen tudunk elaludni akkor érdemes kipróbálni citromfű teát, melatonint, illetve lefekvés előtt már 1 órával mellőzzük a telefonhasználatot.