A nyári hőségben nagyon fontos a megfelelő folyadékpótlás. Sokan a víz helyett valami cukros „lónyállal” próbálják oltani szomjukat, amiről azt sem tudják miből készült valójában. Ha tehetjük – és már pedig tehetjük – készítsünk inkább mi magunk cukormentes szörpöt a nagy melegben.

A házilag készített szörpöknek egyik legnagyobb előnye, hogy pontosan tudjuk miből készült, ezért nem kell aggódnunk az egészségünkért.

Egy nagyon egyszerű bodzaszörp receptet hoztunk, ami sokaknak gyerekkori emlékeket idézhet fel!

Hozzávalók 1,5 liter szörphöz:

  • 2 marok bodzavirág
  • 300 g eritrit
  • 2 db citrom (ha lehet kezeletlen vagy bio)
  • ½ csokor mentalevél
  • 1,5 liter víz

Elkészítés: a bodzavirágokat az eritrittel, a felkarikázott citromokkal és a mentával egy edénybe tesszük, majd a víz hozzáadásával közepes lángon felforraljuk. Miután felforrt minimum egy fél, de akár egy egész napig hűlni és állni hagyjuk. Ha kihűlt akkor fertőtlenített üvegbe átöntve tárolhatjuk.

Tökéletes limonádé alapnak a nagy melegben. Jéggel, szódával, friss citromkarikával a legjobb hűsítő lehet.