A gyömbér közismert a jótékony hatásairól, főképp a gyulladáscsökkentő szerepe miatt. Magas antioxidáns tartama miatt csökkenti a gyulladásokat és segít megakadályozni a gyulladásos betegségek kialakulását. A friss gyömbérlének számottevő pozitív hatása van szervezetünkre.

A gyömbér vérhígító hatása miatt azonnal képes csökkenteni a vérnyomást, de alkalmas még fájdalomcsillapításra is legyen az akár fog- vagy fejfájás. Az emésztés megfelelő működéséről is gondoskodik a gyömbérlé, hiszen gyorsítja az étel gyomorból a bélrendszerbe való jutását.

A szépségiparban is közismert szerepet tölt be, hiszen ha hosszú és fényes hajra vágyunk akkor a rendszeres gyömbér fogyasztás mindenképp javallott. Illetve megszűnteti a pattanásokat és mitesszereket, továbbá azok kialakulását.

Gyömbérlé:

Hámozzunk meg egy darab gyömbért, majd szeleteljük apró kockákra. Turmixgépben egy kevés víz hozzáadásával aprítsuk fel, majd aprítás után szűrjük le és el is készült a gyömbérlé. Azonban mindenképp hígítani szükséges! Egy gyömbérből készült levet 2 dl vízzel összekeverve fogyasszunk!