A glicin pótlása vagy bevitele szervezetünkbe rendkívüli relevanciával bír. Mielőtt belevetnénk magunkat, hogy miért is előbb tegyük tisztába mi az a glicin. Ez egy aminosav, amit a szervezet kismennyiségben előtud állítani. Ugyanakkor a táplálkozásunkkal képesek vagyunk bevinni.

A glicin az élettartam hosszát és minőségét képes javítani. Lényegében relaxáló aminosavnak is nevezhetnénk, hiszen közvetlen lefekvés előtt fogyasztva támogatja az alvást, hogy pihentető és mély legyen. Javítja a cirkadián ritmust (napi biológiai óra), ezzel is támogatva a megfelelő működését szervezetünknek.

Fogyasztása csökkenti a stresszt és a szorongást, illetve növeli a fizikai teljesítőképességet. És ha ez a sok pozitívum nem lenne elég akkor egy jól sikerült éjszaka után, mikor szívesen néz az ember a pohara fenekére – persze csak mértékkel – akkor szintén előnyünkre válhat a glicin fogyasztása. Már a gyomorban segít lebontani az alkoholt és így védi a májat, mert ez a szerv kevesebb toxinnal találkozik.

A plusz egy ok, amiért bátran fogyasszuk: cukorhelyettesítőként is használható édes íze miatt. Illetve hőállósága miatt főzéshez és sütéshez is kiváló választás. Beilleszthető vegán, diétás és paleo étrendbe egyaránt.