A gyömbér egészséges hatásai miatt már mondhatni közismertté vált az európai konyhákban is. Kezdetben Dél-Ázsiában termesztették és terjedt el a világ különböző pontjaira is. Elsősorban fűszerként használják ételek ízesítésére csípős és enyhén kesernyés ízvilága miatt. De sütemények elkészítéséhez is alkalmazható, mint pl. a mézeskalács egyik nélkülözhetetlen alapanyaga.

Miben segít a gyömbér?

Sok országban terjedt el a vágyfokozó hatásáról, de elsősorban ismert a gyomorerősítő, étvágyjavító és emésztést elősegítő tulajdonságáról. Utazási betegségek vagy a terhesség alatt fellépő hányinger kezelésére is alkalmas. Sokan akkor fogyasztják csak a gyömbért, amikor megfázásos vagy influenzás tünetek jelentkeznek náluk, hiszen közismert gyulladáscsökkentő hatásáról. Illetve a puffadással is hatékonyan veszi fel a harcot, mivel görcsoldó hatással is rendelkezik.

A legjobb, ha a gyömbér teával szállunk szembe a puffadással:

Nem kell hozzá más csupán egy gyömbér, amit megmosunk és lereszelünk. Nem szükséges meghámozni, de ha szeretnénk akkor nyugodtan. Fél liter vízben felforraljuk a lereszelt gyömbért majd lassú tűzön 15-20 percig főzzük. Főzés után leszűrjük és ízlés szerint miután kicsit kihűlt hozzá adunk mézet és citromlevet.

Ha puffadással vagy emésztési gondokkal küzdünk egy próbát mindenképp megér!