A nyár a gyümölcsök szezonja, biztos, hogy mindenkinek van kedvence, de a nyár egyik bestsellere a cseresznye. Talán nincs is olyan ember, aki ne szeretné vagy legalább egyszer ne enne a nyár folyamán. Nade miért jótékony a fogyasztása a szervezetünk számára? Mondjuk…

Elősorban a vitamin és ásványi anyagtartalma miatt érdemes bőségesen fogyasztani, ugyanis magas az A-, B- és C-vitamin tartalma, illetve a kálium, kalcium és a foszfor is. A benne lévő magas rosttartalom pedig segít az emésztés megfelelő működésében.

A piros héj és hús a kiváló antioxidáns tartalomról árulkodik, mivel színét az antociánnak köszönheti. Továbbá segíti az anyagcserét, ezáltal az ízületekben lerakódott húgykősav eltávolítását is, és a bőr tisztítását.

Felhasználását tekintve határ a csillagoség, de ha természetes és kellő mennyiségű vitaminhoz szeretnénk jutni akkor fogyasszuk frissen és nyersen. De készíthetünk belőle levest, süteményt, lekvárt vagy akár befőttet.