A nyári melegben nincs mindig kedve az embernek, hogy húst hússal egyen. A rendszeres húsfogyasztás – különösen ilyen melegben – eltelít és levertté tesz minket. Ezért most hoztunk egy húsmentes chilisbab receptet, amiből garantáltan nem fogja senki hiányolni.
Hozzávalók:
- 50 dkg száraz fejtett vörös bab (egy éjszakára érdemes beáztatni)
- 20 dkg kukorica
- 1 fej hagyma
- ízlés szerint néhány gerezd fokhagyma
- egy kis olaj
- 3-4 dl sűrített paradicsomlé
- 1-1 csapott mokkáskanál oregánó, bazsalikom, kakukkfű, csombor, majoránna, római kömény, rozmaring
- 1 csipet fahéj
- Chilipor és őrölt bors ízlés szerint, illetve só
Elkészítés:
A babot feltesszük főzni egy táskanál egész vegyes borssal. Addig pároljuk, amíg a víz éppen csak ellepi a babszemeket.
A kukoricát külön pároljuk meg egy kis olajon és vízen.
Dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, majd ízlés szerint fűszerezzük, adjuk hozzá a fokhagymát és a sűrítettparadicsomot. Ha hagytuk pár percig főni akkor adjuk hozzá a babot a főzőlevével együtt és a kukoricát (leve nélkül). Így tovább főzzük kb. 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.