A nyári melegben nincs mindig kedve az embernek, hogy húst hússal egyen. A rendszeres húsfogyasztás – különösen ilyen melegben – eltelít és levertté tesz minket. Ezért most hoztunk egy húsmentes chilisbab receptet, amiből garantáltan nem fogja senki hiányolni.

Hozzávalók:

  • 50 dkg száraz fejtett vörös bab (egy éjszakára érdemes beáztatni)
  • 20 dkg kukorica
  • 1 fej hagyma
  • ízlés szerint néhány gerezd fokhagyma
  • egy kis olaj
  • 3-4 dl sűrített paradicsomlé
  • 1-1 csapott mokkáskanál oregánó, bazsalikom, kakukkfű, csombor, majoránna, római kömény, rozmaring
  • 1 csipet fahéj
  • Chilipor és őrölt bors ízlés szerint, illetve só

Elkészítés:

A babot feltesszük főzni egy táskanál egész vegyes borssal. Addig pároljuk, amíg a víz éppen csak ellepi a babszemeket.

A kukoricát külön pároljuk meg egy kis olajon és vízen.

Dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, majd ízlés szerint fűszerezzük, adjuk hozzá a fokhagymát és a sűrítettparadicsomot. Ha hagytuk pár percig főni akkor adjuk hozzá a babot a főzőlevével együtt és a kukoricát (leve nélkül). Így tovább főzzük kb. 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.