Ha az egészséges étkezésről van szó akkor sokunknak először a zöldség és a gyümölcs jut eszünkbe. Nem véletlen, hiszen kiváló vitamintartalmuk és kalóriákban is szűkölködnek. A hidegebb idő beköszöntével azonban sokkal nehezebb megfelelő és szezonális terméseket fogyasztanunk.

Most hoztunk néhány, télen is könnyedén beszerezhető gyümölcsöt, amelyek joggal viselhetik a „legegészségesebb” címszót.

  1. Citrom: ez nem az a tipikus gyümölcs lesz, amit megpucolva már majszolhatunk is, de kicsavarva akár vízbe vagy salátához csepegtetve képes kifejteni jótékony hatását szervezetünkre. Köztudott: magas C-vitamintartalma, de mellette jócskán bővelkedik kalciumban, magnéziumban és káliumban is. Erősíti immunrendszerünket, véd a szabadgyököktől és segíti a kollagénképzést szervezetünkben.
  2. Eper: Fogyasztásával hozzájárulhatunk a vörösvértestek normál képződését, ugyanis gazdag vasban. De ezen felül még nagy mennyiségben megtalálható benne a folsav, a kalcium, magnézium és kálium is.
  3. Narancs: nincs olyan háztartás télen, ahol ne fordulna elő néhány szem a gyümölcsöskosárban. A citromhoz hasonlóan, a narancs is kiváló C-vitamin forrás, továbbá kalcium, kálium és magnézium forrásként is ajánlott a fogyasztása.
  4. Grapefruit: Télen kifejezetten ajánlott a fogyasztása, hiszen található benne – a C-vitaminon kívül – A- vitamin és bétakarotin, amelyek különösen fontos szerepet töltenek be immunrendszerünk megfelelő működéséért és a látásunk szempontjából is.

Szóval bátran fogyasszunk gyümölcsöket különösen a hidegebb időszakokban!