Korinna
Korinna

A Korinna női keresztnév, feltehetőleg a görög Kora név származéka, azonban a Kora, Kordula és Kornélia beceneveként is használják a német nyelvben. A kilencvenes években igen ritkán választották ezt a nevet, és a kétezres években sem szerepel a 100 leggyakoribb női keresztnév között.

Kordélia
Kordélia

A Shakespeare Lear király című mű hősnője nevéből származó Kordélia női keresztnév feltehetően a latin Cordula névből származik, aminek jelentése szívecske. Sem a kilencvenes, sem a kétezres években nem szerepelt a gyakori nevek között.

Szalóme
Szalóme

A Szalóme női név héber eredetű a sjalom zion görög kifejezés rövidítéséből származik, de egyesek szerint arámi az eredete. Jelentése béke/épségben lévő. Rokon nevei a Salóme és a Salomé. Nem szerepelt a gyakori nevek között sem a kilencvenes, sem a kétezres években.

Előd
Előd

Az Előd régi magyar személynév, valószínűleg az elő szónak a -d kicsinyítő képzős származéka. Ennek a szónak a jelentése: első, elöl lévő, illetve első rész,kezdet. A név jelentése eszerint lehet elsőszülött. Az előd szó mai értelme alapján szokták a nevet ősként értelmezni. Ritka férfi név.

11 C
Pécs

Gazdit keres

Gazdit kereső állatok

kutya

Gershwin

Gershwin egy vidám, eleven, energikus staffordshire terrier jellegű ivartalanított kan. Más kutyával is jól kijön. Nagyon szeret tanulni, sőt igényli is a foglalkozást.

Valkür

Valkür egy eleven, kedves schnauzer jellegű ivartalanított kan. Nagyon szereti azt, ha foglalkoznak vele, sőt ezt igényli is, szüksége is van rá, hogy energiáit jó irányba vezesse le. Intelligens kut...

Fagyi

Fagyi egy kedves, játékos közepes termetű ivartalanított kislány. Más kutyával is jól kijön, kiváló társ, aki nagyon szeret tanulni, sétálni.

Frakk

Frakk egy rendkívül energikus, erőteljes és mozgékony kutya, emberrel kedves, viszont más kutyával nem jön ki. Érdemes tanítani, foglalkozni vele, így energiáját a helyes mederbe tudjuk terelni.

Rex

Rex 2014. óta állatotthonunk lakója! Emberbarát, kedves, erőteljes staffordshire terrier jellegű kutya, aki nagyon hálás minden sétáért, foglalkozásért. Más kutyával sajnos nem jön ki, ezért egyedüli...

Momó

Kedves, kezdetben kissé bizalmatlan kutya. Egyedüli kutyaként javasolt.

Ervin

Nagyon karakteres, erőteljes kutya. Tapasztalt, hozzáértő gazdának javasoljuk, egyedüli kutyaként.

George

Figyelmes, mozgékony kutya, szívesen sétál. Jelenleg egy szukával van együtt.

Győző

Kezdetben félénk volt, de mára sokkal barátságosabb, kedvesebb. Pécsett találták novemberben.

Karina

Karina egy staffordshire terrier jellegű ivartalanított kislány, aki imádja az embereket, nagyon könnyen barátkozik, szófogadó, pórázon szépen sétál. A többi kutyát nem szereti. 2018. óta állatotthon...

Ne etessük a vízi madarakat!

Ez ellen világszerte küzdenek a hatóságok és a természetvéd...
X