Futás

A futásban az a legjobb, hogy szinte bárhol végezhető ezáltal pedig költséghatékony sportágnak minősül. Fejleszti a fizikumunk, állóképességünk. Sőt, vannak pszichológiai előnyei is, hiszen fejleszti a kitartást és az akaraterőt is, illetve egy bizonyos lefutott táv után megtapasztalható a „flow” életérzés is. Végezhető egyénileg is – jobban tudunk közben összpontosítani magunkra – és csapatban vagy társaságban, így közösséget kovácsolva.

Falmászás

A falmászás azon kívül, hogy erősíti fizikumunkat és javítja testtartásunkat még a mentális egészségünkre is jótékony hatással bír. Sokan úgy tartják, hogy a falmászás egyfajta aktív meditáció, hiszen a magasban végzett fizikai terhelés csak azt engedi meg, hogy mindig a következő pillanatra és cselekedetre koncentráljunk. Így erősíti és fejleszti a problémamegoldóképességünket is. A folyamatos komplex mozgás fejleszti még a testtudatot és az egyensúlyérzéket.

Crossfit

Napjainkban egyre inkább elterjedő fitneszirányzat, amelyet komplexen alkot gimnasztika, súlyemelés és állóképességi gyakorlatok egyaránt. A sport egyik alappillére az akaraterő, így kiválóan fejleszthető vele. A crossfit során sajátmagunkkal kell szembenéznünk és a magunk által felállított célokat kell elérni. Mivel szinte az egész izomcsoportot képesek lehetünk átmozgatni fejleszti testtudatunkat is.