A természetesség ma már hatalmas relevanciával bír, ezért nincs másképp az egészség terén sem. Az almaecet egy jótékony folyadék, ami képes természetes úton karbantartani egészségünket v agy úgyis mondhatnánk, hogy testünk-lelkünket.

Számos dologban segítségünkre lehet és ezt már nagyanyájink is jól tudták, de ma már nincs úgy köztudatban ennek a kb. 1000 forintos „löttynek” a jótékony hatásai. Ezért szeretnénk feleleveníteni.

Mire is jó az almaecet?

Ha célunk a fogyás vagy megszabadulnánk 1-2 kilótól akkor bátran iktassuk be napi rutinunkba a fogyasztását, hiszen csökkenti az étvágyérzetet és felgyorsítja az anyagcserét. Képes elősegíteni a gyomorban lévő jótékony baktériumok szaporodását és csökkenti a puffadást.

Hozzájárul szívünk egészségéhez, mivel képes a megfelelő szinten tartani koleszterinünket. Továbbá immunrendszerünk is meghálálja fogyasztását, hiszen védelmet nyújt kórokozók és betegségek ellen.

Illetve ha szeretnénk csökkenteni a cukorfogyasztásunkat vagy cukorbetegséggel küszködünk akkor különösen javasolt az almaecet fogyasztása, mivel képes csökkenteni a vércukorszintet.

Használhatjuk még bőrünkön vagy öblíthetjük vele hajunkat. Töményen, hígítatlan változatban képes a pattanások eltűntetésére, azonban vízzel keverve tökéletes a ráncok halványítására és hajunk öblítésére.