A rozmaring felhasználása nem csupán a konyháig terjed, sokkal hasznosabb, mint mi azt gondolnánk. Most abban próbálunk segítséget nyújtani, hogy megismerjük a rozmaring „ezerarcát” és teaként való fogyasztását.

Jótékony hatások:

Ha teaként fogyasztjuk akkor emésztési panaszainknak hamar búcsút inthetünk. A rozmaringtea ugyanis enyhe hashajtóhatással bír és még a kellemetlen puffadást is képes megszűntetni. Fogyasztása továbbá javítja a tápanyagfelvételt.

Támogatja az immunrendszert antibakteriális és antioxidáns tulajdonságai miatt, illetve segíti a vérképződést.

Képes csökkenteni a stressz és szorongás tüneteit. A tea íze és illata frissítően hat az elmére egy nehéz nap után.

Elkészítés:

1 teáskanál szárított rozmaringlevelet forrázzunk le 250 ml vízzel, majd fedjük le és hagyjuk állni 5-10 percig. Utána szűrjük le és ízlés szerint ízesítsük mézzel, citrommal. Ilyen egyszerű!