A rozmaringos víz használata ma már egyre nagyobb népszerűségnek örvend a socialmedia-nak köszönhetően. Nem véletlen, hiszen varázslatos megjelenést biztosít hajunknak. A legjobb benne, hogy mi magunk is könnyedén elkészíthetjük.

Na de lássuk, hogy mi mindenre használható a rozmaringos víz. Ugyanis ez nem csak valami újfent felkapott humbuk, hanem számos tudományos kutatás is alátámasztja jótékony hatásait. Mint azt például, hogy élénkíti és felfrissíti a fejbőrt, serkenti a vérkeringést és elősegíti a haj növekedését, illetve használatával erősödnek a szőrtüszők is.

Jótékony tulajdonságai közé tartozik még, hogy segít leküzdeni a hajhullást és a korpásodást, illetve egészséges fényt és rugalmasságot biztosít hajunknak.

Elkészítése is roppant egyszerű, lássuk!

Szükségünk lesz hozzá 0,5 liter vízre és 5 szál (vagy 2 evőkanál szárított) rozmaringra. A művelet nagyon egyszerű lesz, hiszen a vizet a rozmaringgal kb. 30 percig kell főznünk, majd ezt követően megvárni, hogy kihűljön a rozmaringos víz. Utána egy spray-palackba önthetjük és hűtőszekrénybe tárolva akár 2 hétig is eláll.

Érdemes lefekvés előtt a haj teljes hosszára és a fejbőrre permetezni, illetve akár törölközőbe csavarni a fejünket, hogy a leghatékonyabban fejtse ki hatását.