Nem meglepő, hogy a hűtőszekrényből sokszor árad az erős „kaja szag”, hiszen arra szolgál, hogy élelmiszereink tartóssága megmaradjon. Sokfajta ételt tárolunk benne, de az is bőven elég aromát áraszt, ha csupán egy szendvics hozzávalói találhatóak meg benne.

A szagok elnyelésére egy nagymamáink által jól ismert és bevált eszköz kell alkalmaznunk, ami fillérekből megoldható – legalábbis nagyszüleink idejében fillérekből megvolt. Ez nem más, mint a szódabikarbóna.

A titok: egy kis tálkába szórjunk szódabikarbónát és tegyük a hűtőbe. Ennyi. Egy a kis tálkányi szódabikarbóna képes semlegesíteni és elnyelni a szagokat. A folytonos frissesség fenntartásához érdemes 2 hetente cserélni a tálkát.

Mivel élelmiszert tárolunk a hűtőben ezért érdemes időközönként (kb. havonta) egy nagyobb takarítást is elvégezni. Ehhez célszerű meleg vizet, ecetet és/vagy citromlevet használni, így teljes biztonsággal tárolható utána is mindenféle élelmiszer benne, nem kell attól tartanunk, hogy bárminemű vegyszerrel érintkezne tárolás során.