Cukor helyett szinte bármilyen édesítőszer jobb lehet. Nade, mégis van egy, amit érdemes kiemelni. Ez nem más, mint a juharszirup. Sokan használnak mézet természetessége miatt, viszont kalóriatartalma miatt azzal is csínján kell bánni. Ezzel szemben a juharszirupnak alacsony a kalóriatartalma és magas az antioxidáns tartalma.

A juharszirupban megtalálható víz, fehérje, B6-vitamin, cink és kálium, nátrium, foszfor, magnézium, vas és kalcium. Ásványi anyagok tekintetében pedig szénhidrát és zsír.

Antioxidáns tartalma segít semlegesíteni a szabad gyököket, amelyek számos megbetegedés okozói lehetnek. Továbbá a juharszirupban lévő cink megóvhat minket az szív- és érrendszeri megbetegedésektől is.

Férfiak esetében az egészséges reproduktív rendszer, különösen a prosztata számára lehet hasznos a benne lévő cink miatt. Férfiaknak tanácsos olyan ételeket fogyasztani, amelyek megfelelő mennyiségben tartalmazzák ezt a fajta ásványi anyagot.

Illetve a juharszirupban előforduló cink és mangán kulcsszerepet játszik az immunrendszer egészségen fenntartásához. Ha ezek az ásványi anyagok hiányoznak szervezetünk számára akkor hamar elkezdhet csökkenni a fehérvérsejtek száma.

Szóval érdemes egy esélyt adni és kipróbálni édesítésre a juharszirupot, hiszen számos jótékony hatással bír, amit szervezetünk meg fog hálálni.