Nincs is annál finomabb, amikor az étel, amit az asztalra teszünk saját kezünk által készült. Sőt, talán így a legbiztonságosabb is, hiszen tudjuk, hogy mi van benne és nem kell 100%-ig megbíznunk a hátulján feltűntetett címkékben.

Nagyon finom csemege receptet hoztunk, ami nem igényel hatalmas konyhai tudást, de még is hamar el fog fogyni az asztalról.

Hozzávalók:

  • 1 liter tej (kizárólag házi tej alkalmas az elkészítéshez)
  • 1 evőkanál só
  • 25 dkg tejföl
  • 3 db tojás

Elkészítés: a tejet tegyük fel főni a sóval, illetve közben a tejfölt verjük fel a tojásokkal. Mikor a tej már felforrt öntsük bele a tojásos tejfölt és folyamatos kevergetés mellett főzzük tovább 5 percig. Mikor a savó már külön kezd válni akkor kell átszűrni egy tiszta konyharuhán és néhány óra elteltével már fogyasztható is a saját, házi készítésű sajtunk!