Sokan azért isszuk a kávét, hogy túléljük vele a húzósabb napokat, viszont nem is sejtenénk, hogy 3 összetevő hozzáadásával a legjobb fogyókúrás itallá válhat számunkra. A kávézaccot már a szépségipar régóta alkalmazza előszeretettel a narancsbőr kezelésére, viszont maga a kávé – és nem a por vagy kapszulás, ilyen-olyan ízesítésű löttyre kell most gondolni – vagyis a benne lévő koffein serkenti az anyagcserét.

3 természetes összetevő a fahéj, a kókuszzsír és a méz. Ezek használatával a kávé nem csak ízletesebbé, hanem gyorsítja az anyagcserét, így több kalória ég el.

Fahéj: remek antioxidáns forrás és gyulladáscsökkentő, továbbá beállítja a vércukorszintet is.

Kókuszzsír: Elősegíti a zsírégetést és támogatja a máj munkáját, így biztosítva, hogy az elfogyasztott ételek nem rakódnak le a hasi tájékon.

Méz: A legújabb kutatások szerint segíti a koleszterinszintet szabályozni és hozzájárul a helyes szívműködéshez, illetve felgyorsítja a fogyást. Számos tápanyagot tartalmaz, mint pl. a cink, vas, kálium vagy a kalcium.

Érdemes ebből a 3 összetevőből egy édesítő pasztát csinálni. Mutatjuk a receptet hozzá: keverjünk össze 1 teáskanál őrölt fahéjat, 3/4 bögre kókuszzsírt és 1/2 bögre mézet. Az így kapott édesítőből használjunk a reggeli kávénkhoz 1 teáskanálnyit és már indulhat is az alakformálás.