A C-vitamin szerepe közismert az egészség megőrzésének érdekében. Előszeretettel pótoljuk influenza és megfázás esetén szervezetünkben, viszont nem csak ilyenkor szükséges. Ha szervezetünkben a C-vitamin szint túlzottan csökken akkor annak lesznek jelei, amire érdemes figyelnünk!

Milyen jelek jelentkezhetnek?

C-vitamin hiánya az orr belső részében húzódó hajszálerek képes károsan befolyásolni, azaz gyakrabban fordulhat elő orrvérzés.

A szervezet megfellelő mennyiségű C-vitamin hiány esetében nem tud elegendő vörösvérsejtet termelni, ezáltal nehezebben gyógyulnak a sebek.

A fáradékonyságnak számos oka lehet, de az is könnyen előfordulhat, hogy a C-vitamin hiánya okozza. Érdemes odafigyelni a bevitelre, de huzamosabb fáradtság fennállása után érdemes orvoshoz fordulni.

A C-vitamin képes a fogíny egészségének megőrzésére, megakadályozza a kórokozók és gyulladások előidézést.

Kevés C-vitamin esetében a szervezet kevesebb kollagént tud termelni, ennek következtében pedig megnövekedhetnek az ízületi panaszok, mivel így begyulladhatnak.

Ha plusz kilókkal küszködünk akkor ajánlott figyelni a napi vitamin pótlásra, hiszen a zsírsejtek arányára kölcsönhatással van a C-vitamin. Ha kevesebb a C-vitamin szervezetünkben akkor könnyebben megindul a hízás folyamata.