Az egészség és az édesség nem nagyon fér meg egymás mellett. Ugyanakkor a nassolás iránti vágy olykor-olykor leküzdhetetlen az emberben, de ahelyett, hogy egy nagy tábla csokit egyedül befalnánk vagy egy zacskó chipset befalnánk inkább készítsük el mi magunk a nasinkat. Mind ezt úgy, hogy tudjuk mit eszünk meg és nem lesz utána bűntudatunk sem.

Almachipset roppant egyszerű otthon magunknak elkészíteni és még egészségünket is támogatja. Hiszen vitaminokban és ásványianyagokban gazdag. Képes a méregtelenítésre, az anyagcsere folyamatok segítésére és még az idegrendszert is jótékonyan befolyásolja.

Diétázók figyelem! Legjobb nassolni való, mivel a gyomor nagyon hamar megemészti és hamar energiát is képes adni. Továbbá az almachipsben minden vitamin és ásványianyag megmarad!

Elkészítés:

Ha van otthon aszalógép az a legjobb, de sütőben is elkészíthető, viszont akkor azzal kell számolni, hogy veszít C-vitamin tartalmából. (Hiszen a C-vitamin már 60°-on elkezd bomlani, így a 100-120°-os sütő nem a legjobb megoldás, de még így is egészségesebb lesz.)

Az almákat alaposan megmossuk, kicsumázzuk és kb. 2-3 milliméter vastag szeletekre vágjuk őket. Ezt követően behelyezzük az aszalóba, ha van kedvünk fahéjjal megszórhatjuk őket és kb. 8 óra aszalás után kész. Érdemes nagyobb mennyiséget csinálni, hiszen légmentesen tárolva akár 1-2 hétig is eláll.