Bőrünk egészsége nagyon fontos, amelyet könnyen megviselhet a szélsőséges időjárás. Hiszen a hűvös, nyirkos idő nem kedvez arcunknak, hogy friss és üde megjelenést tükrözzön. Viszont ezen rövid idő alatt tudunk változtatni az új szépészeti trendnek köszönhetően, amely a kúraszerű bőrápolás.

Ennek lényege, hogy minimum egy héten keresztül a megszokottnál jóval nagyobb dózisban látjuk el bőrünket különböző ápoló összetevőkkel. Egy ilyen kúra alatt bőrünk úgy megújul, mintha kicserélték volna. Feltöltődik, visszanyeri ragyogását, kisimul és újra rugalmassá válhat.

Ez a kúra minden márkánál eltérhet, de legalább egy hétig kell tartania. Az ápoló összetevőket általában ampulla formájában vihetjük fel arcunkra, melyeknek tartalma akár minden napra más és más lehet.

Azonban nem csupán ampullákkal végezhető a kúraszerű bőrápolás – még ha ez a fajtája terjedt is el a legjobban – hanem akár fátyolmaszkokkal is elérhetjük a kedvező hatást. A lényeg az, hogy egy héten keresztül mindennap valamilyen fátyolmaszkkal kényeztessünk bőrünket. A legjobb bennük, hogy nem engedik elpárologni a bőr felületéről a nedvességet, ezáltal pedig egy védőréteget képeznek, amely bezárja a bőrbe az ápoló összetevőket.

A kúraszerű ápolás egyik alapja, hogy a folyamatot mindenképp egy gyengéd bőrradírozással és/vagy hámlasztással kezdjük, hogy az elhalt hámsejteket eltávolítsuk és így hatékonyabb legyen a tápláló összetevők felszívódása.