Nagyon sok nő tapasztalhatja a ridegebb időszak beköszöntésével, hogy haja látványosan kezd hullani. Ez egy természetes folyamat, de ettől függetlenül nem jelenti azt, hogy nem kellene vele foglalkozni. Szervezetünk így próbál jelezni, hogy valami változás zajlik le bennünk és szüksége van a támogatásunkra.

Hajunk hullékonyságát okozhatja a csökkent folyadékbevitel, a nyári fürdőzések akár sós vagy klóros vízben, vitaminhiány vagy a hirtelen lehűlt idő. Ősszel fejbőrünk könnyebben képes a megfázásra, ami hamar eredményezhet hajhullást.

Hajmosás során figyelünk arra, hogy megjelenésünk makulátlan legyen, de nem csak külső ápolásra szorul hajunk. Érdemes a hajhagymáinkra is időt száni, ezt pedig úgy tehetjük meg, ha figyelünk a szilícium bevitelre. A szilícium a hajhagymáink tápanyaga, amely segít megelőzni vagy megküzdeni a hajhullással. Természetes formában a mezei zsurló által juttathatjuk szervezetünkbe.

Bátran szedjünk kollagént! Ahogy idősödik az ember szervezte már nem képes ugyanolyan mennyiségben termelni a kollagént, mint amennyire szükség lenne. Ugyanakkor a haj felépítésében fontos szerepe van. A meleg nyári idő után a kollagén segíthet hajunk regenerációjában.

Ha sok kávét vagy cukrot fogyasztunk akkor aggódhatunk, hogy szervezetünk nem képes a B-vitaminok felszívódására. A B-vitaminok hiánya okozhat hajhullást, ezért érdemes pótolnunk és odafigyelnünk étrendünkre is.