A citromos víznek már nagyszüleink óta jól ismert a gyomorbántalmak elleni jótékony hatása. Ugyanakkor nem csupán itt áll meg képessége. Sokkal több, az egészségünkre pozitív hatása van, amelyet érdemes megismerni és utána mi is fogyasztói leszünk.

Energiával tölt fel, hatékonyabb, mint a reggeli első kávé.  Előnye a kávéval szemben, hogy sokkal egészségesebb és kíméletesebb a szervezettel, mint a koffein.

Képes támogatni az emésztést. Serkenti az emésztő nedvek termelődését és a bélmozgást is. A tápanyagok hatékonyabban szívódnak fel, ezáltal nem kell aggódnunk a puffadás okozta kellemetlen érzéstől. Segítség lehet még a székrekedés kezelésében is, továbbá enyhe vízhajtó is, így eltávolítja a méreganyagokat a húgyutakból.

Bár a citrom elég savas, de ettől függetlenül lúgosító hatást fejt ki a szervezetre, ami az egészségünket szolgálja. Támogatja az immunrendszerünket és segít, hogy szervezetünk pH-ja kiegyensúlyozott legyen.

Továbbá segíti májunkat a méregtelenítésben. Ha reggel éhgyomorra isszuk akár fogyasztása képes kimosni a toxikus anyagokat az egész szerveztből. Támogatja a súlyvesztést, mivel képes szabályozni a zsíranyagcserét.

Egy szó mint száz, független a napszaktól érdemes naponta több alkalommal is citromos vizet fogyasztanunk, hiszen egészségünket szolgálja.