Az állattartás felelősséggel jár. Ezzel mindenki, aki háziállatot tart – legalábbis reméljük, hogy mindenki – tisztában van. Az állattartás nem merül ki a kötelező oltások beadatásában és élelem biztosításában.

A gyulladásos szájüregi betegségek nagy kellemetlenségeket okozhatnak kutyáinknak, amely akár az élelem elfogyasztásában is akadályt jelenthet nekik. Az ilyen fajta betegségek a 3 évnél idősebb kutyusok akár 80%-át is érintheti.

A szájüregi betegségeknek komoly következményei is lehetnek, hiszen rágásközben bejuthatnak a baktériumok kedvencünk vérébe és akár meg is telepedhetnek szerveikben. Néhány lépéssel ezek a veszélyek csökkenthetők lehetnek.

Az első és legfontosabb a rendszeres fogászati szűrés. De otthon is tehetünk a szájhigiéniájáért speciális fogkefékkel, illetve a fogazat védelmét szolgáló jutalomfalatokkal. Fontos azonban leszögezni, hogy egyetlen fogászati kezelés sem képes fenntartani az egészséges íny állapotát. Figyelnünk kell kedvencünkre, hiszen nem tud szólni, ha fájdalmat érez, viszont mi észlelhetjük rajta!