Biove Kisokos - installáció

installáció

0
48
Kategória: Képzőművészet
Besorolás: G-Gy-H-I

Az installáció jelentése „telepítés” vagy „összeszerelés”.

Számítástechnikában és az informatikában

Az installáció gyakran használatos a számítástechnikában és az informatikában, és azt jelenti, hogy egy szoftvert, operációs rendszert, hardvert, vagy más eszközt összeszerelünk, beállítunk és elkészítünk használatra. Az installáció lehet magában foglalni a szoftver letöltését, a telepítési fájlok futtatását, az eszközök konfigurálását és az eszközök csatlakoztatását a számítógéphez vagy más eszközhöz.

Építőiparban

Az installáció gyakran használatos más területeken is, például az építőiparban, ahol az installáció jelentheti az új berendezések, eszközök vagy rendszerek összeszerelését és beállítását egy épületben vagy más építményben. Az installáció lehet magában foglalni az új berendezések csatlakoztatását az elektromos rendszerhez, a csövek kötését és a berendezések tesztelését.

Művészetben

Az installáció gyakran használatos művészeti kontextusban is, például az installációs művészetben, amely az újrahasznosított anyagokból készült műveket foglalja magába, amelyek általában térben helyezkednek el és különböző médiumokat használnak. Az installációs művészet lehet magában foglalni a szobrokat, festményeket, videókat, hanginstallációkat és más műveket, amelyek általában egy adott téma körül forognak.

Előző cikkdefláció
Következő cikkretrográd
  • Biove
    Környezettudatos életmód