A geocaching egy óriási közösségi játék, amelynek lényege, hogy egy játéktárs egy ládikát (geoládát) elrejt egy olyan helyen, amit érdemesnek tart a felfedezésre. A felfedező játékosok úgy tudják megtalálni ezt a ládát, hogy letöltik telefonjukra/ GPS-re a koordinátákat és egy nagy túrázás keretében útnak indulnak.

A legjobb az, hogy a föld bármely pontján vagy és unatkozol akkor is tudsz geocaching-elni. Világszerte rengeteg geoláda lapul egy-egy rejtekhelyen.  

A geocaching alapvetően egy szabadidős tevékenység, természetbarát hobbinak is kiváló. Akiben él a kincskeresők szenvedélye annak egy valóra vált álom ebben a játékban részt venni, akár mint kereső vagy mint elrejtő. Nincs is hozzá másra szükség csak egy GPS-re vagy okostelefonra, ami segít megtalálni a ládikát.  

A láda általában egy vízhatlanul záródó háztartási doboz, amely tartalmaz egy látogatónaplót (geobook), egy tollat és néhány apró meglepetést. Aki megtalál egy ilyen ládát, annak be kell írnia a megtalálás pontos dátumát és a Geo felhasználónevét. Ha magunkkal viszünk valami kis kütyüt, akkor cserébe mi is választhatunk a ládából valami hasonló értékűt emlékbe. Ha megvan egy rejtek, akkor vissza kell rejteni a megtalált geoládát, hogy más is élvezhesse a geocaching izgalmait.

A kezdéshez létre kell hozni egy ingyenes Geo-fiókot, amelynek hivatalos alkalmazása egyaránt letölthető Androidra és iOS-re. Azát indulhat is a kincskeresés akár egy hétvégi családi programként vagy csupán egy környezetóra tananyagaként. A legjobb része, hogy megoszthatod az élményeidet a neten, és közben csodás helyeket fedezhetsz fel, csodás társasággal.

Előző cikkNapelempark az almaültetvény felett
Következő cikkEzer éves, ezt már ne edd meg! – avagy az izraeli datolya
  • Környezettudatos életmód

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét