Mi sem lenne fontosabb napjainkban az energia megőrzésénél?! Egyre felkapottabb téma az energiadrágulás, meg úgy a drágulás, amit a világpiaci termékek esetében tapasztalhatunk. Mivel minden ember szeretne gondoskodni az energiaellátásának a biztonságáról, ezért egyre jobban növekszik az érdeklődés a napelemek és a hőszivattyúk iránt.

A kereslet oka több tényezős okokból állhat. Általában új pályázatok vagy támogatási lehetőségek miatt szokott megnövekedni az igény a napelemek iránt. A célból, hogy a villanyszámlát lenullázhassák, illetve további környezettudatos és fenntarthatósági okokat figyelembe véve. Viszont az elmúlt hónapokban inkább az energetikai függetlenséget szeretnék figyelembe venni a napelemet telepíteni kívánó emberek.

Továbbá emelkedő tendenciát fogunk tapasztalni az év végének közeledtével, hiszen az emberek realizálhatják majd, hogy az idén lejár az otthontámogatási program igénybevételének a lehetősége, ami akár 50%-os állami támogatást jelenthet. Számos egyéb házfelújítási művelet mellett még a napelemek beszerelésére is igényelhető az államkincstártól a munkálatok befejezését követően a visszatérítés. Azok az embereknek, akik gondolkoznak ilyesmi projektbe belekezdeni ősszel már nem nagyon lesz idejük törni a fejüket rajta, hiszen minden engedélyezés és munkálat időtartama nagyjából három hónap, ami éppen elég időnek tűnik, ha minden rendben megy…

Forrás [Zöld ipar magazin 2022/3]
Előző cikkFenntartható halászat
Következő cikkTévhitek a háztartási gépekről