A felgyorsult és rohanó világban nagyon nehéz a kötelező teendők mellett a testi-lelki feltöltődésre is időt szakítani. Pedig az egészségünk és megfelelő szellemi működésünk érdekében elkerülhetetlen lenne. Egy kiadós edzés feltölthet lendülettel, energiával, még ha közvetlen utána nem is ezt érezzük.

Ha nincs időnk eljutni az edzőterembe akkor otthon kell megoldanunk a heti testmozgás kielégítését. Sokkal energikusabbá tehet minket, sőt még súlyunkat is a helyén tartja, illetve testtartásunk is javul a közérzetünk mellett.

Néhány sporteszköz segítségével könnyen „letudhatjuk” az otthoni mozgást:

 • Hullahoppkarika
  Nem is gondolnánk, hogy mennyi izomcsoportot mozgat át a testben ennek az eszköznek a használata. rendszeres használata javítja az alakot, különösen a has és derék tájékán.
 • Fitneszlabda
  Nem csupán szórakoztató lehet, hogyha vannak gyermekeink, de számos gyakorlatra alkalmas. Sőt, még akár irodai szék helyettesítésére is használhatjuk, hiszen arra kényszeríti a testet, hogy egyenesen tartsa magát, így javítva a tartást.
 • Súlyzók
  Ha szeretnénk izmosodni, akkor érdemes beszerezni néhány súlyzót is. Ha már edzésben vagyunk és használtunk súlyokat akkor valószínűleg tudni fogjuk mekkorára van szükségünk az otthoni edzéshez, ha még nem akkor kezdetben érjük be 2-3 kilós súlyokkal.
 • Ruházat
  Nem csak az edzőteremben számít, hogy mit viselünk. Hiszen a ruhának funkcionális szerepe van: legyen kényelmes és szívja fel az izzadságot.

A sporteszközök beszerzésével otthon is könnyedén beiktathatjuk a rendszeres mozgást életünkbe, akár a családdal közösen.

Előző cikkOtthoni mérgek a háztartásban
Következő cikkA kiegyensúlyozott és egészséges élet alappillérei