A savanyúkáposzta kiváló méregtelenítő hatással bír és képes a bélflóráink védelmére. Bár a tavasz beköszöntével nem éppen a legszezonálisabb élelmiszer, de ha tehetjük heti rendszerességgel fogyasszuk.

Magas rosttartalmának köszönhetően képes a beleket megtisztítani. Az emberi szervezet nem képes a cellulóz megemésztésére ekkor lép segítségünkre a káposzta, hiszen a benne lévő rostok felszívják a vizet majd távozik a szervezetből, így nem kell tartani a székrekedéstől.

Ha gyulladás akkor savanyúkáposzta! Megfázás esetén – amíg enyhébb tüneteket tapasztalunk magunkon – próbálkozzunk meg a savanyúkáposzta fogyasztásával vagy akár levének megivásával. Támogatja a gyorsabb gyógyulás elérését.

Ha fogínyproblémákkal küszködünk, legfőképpen gyulladással akkor öblögessünk a káposzta levével, de fontos, hogy azt már ne nyeljük le, hiszen könnyen baktériumokat juttathatunk a szervezetünkbe.

Tökéletesen beilleszthető mindenféle étrendbe és hála az ezerféle elkészítési módszernek szinte bárhogy fogyasztható.