A sárgadinnyéről megosztó az emberek véleménye, vagy inkább ízlésvilága. Sokan a nyári időszak elengedhetetlen gyümölcseként fogyasztják – és milyen jól is teszik! De most talán inkább azok kedvét szeretnénk felcsigázni, akik eddig élből elutasították ezt a szuper gyümölcsöt.

A sárgadinnye számos egészségügyi problémára jelenthet megoldást, vagy segíthet orvosolni azokat.

A hölgyek számára hatalmas segítséget képes nyújtani, hogyha rendszertelen és erős menstruációval küszködnek. Ugyanis fogyasztása segít a női szervezetben pótolni az ásványi anyagokat és a nélkülözhetetlen vitaminokat.

Mivel bővelkedik A- és C-vitaminban, illetve cinkben, foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban és vasban kiváló immunerősítő. Továbbá diéta idején helyettesítheti a csomagolt nassolnivalókat is, de a cukorbetegek vigyázzanak, mivel viszonylag magas cukortartalma van a sárgadinnyének.

Kevesen tudják, de kellő orvosi ellátás mellett képes a lázcsillapításra is a sárgadinnye. Természetesen nem csodagyümölcs – hiába a rengeteg pozitívum – a hőemelkedés vagy láz csillapítására önmagában nem képes, de segítheti az orvos javallatait.

Bőrünk is meghálálja, ha fogyasszuk vagy ha pakolásként az arcunkra tesszük, mivel feszesítő hatást képes kifejteni. A benne lévő béta-karotin pedig képes a szép napbarnított bőrünket megóvni a színvesztéstől.

Na, ugye, hogy érdemes megkóstolni a sárgadinnyét?

Előző cikkSavanyúkáposzta
Következő cikkSpóroljunk a melegvízzel fürdés közben