Gondolhatnánk, hogy a bőrdörzsölése csupán az elhalt hámsejtek eltávolítására hatékony, így varázsolva puhává bőrünket. Igen ám, de nem csak ebben az esetben kell vagy érdemes alkalmaznunk testünk teljes felületének átdörzsölését.

Elsődleges és szembetűnő szempont a bőr dörzsölésekor, hogy eltűnnek a kiválasztott méreganyagok és az elhalt hámsejtek, így sokkal bársonyosabb és simább lesz a bőrünk.

De érdemes akkor is időt szakítanunk rá, hogyha láthatóan striákkal, narancsbőrrel és/vagy mikroráncokkal küzdünk, hiszen elhalványulhatnak ezek a jelenségek a testünkön. A dörzsölés következtében vérbőség alakul ki és ennek köszönhetően gyorsul az anyagcsere és hatékonyabb lesz a szervezet természetes méregtelenítése. Valamint a +1 ok, hogy alkalmazzuk: a bőr stimulálása nyugtatja az idegrendszert, vagyis a stresszkezelésére is kiváló módszer lehet.

Hogyan is dörzsöljük át magunkat?

A legjobb, ha zuhanyzás előtt és után is megtesszük. Méghozzá egy gyors hidegvizes tusolás után körkörösmozdulatokkal a lábfejektől a törzs irányába; a kézfejektől a mellkas irányába; illetve a has tájékon fentről lefelé. Ha kész vagyunk akkor a jótékonyhatás fokozása érdekében vegyünk melegvizes zuhanyt. Ha nincs otthon dörzsiszivacsunk akkor kezdésnek megteszi egy durvább törölköző is.

Előző cikkMinél több húst eszünk, annál jobban károsítjuk az éghajlatot
Következő cikkOlajrágás – Te hallottál már róla? Néhány ok, hogy miért érdemes csinálni