Az otthoni kárpitokat akár mi magunk is könnyedén, környezetbarát és pénztárcabarát módon is kitisztíthatjuk. Nem kell szakemberhez fordulni, hogy elvégezze ezt a feladatot, hiába is tűnik bonyolultnak ez az otthoni feladat.

A lényeg a használt eszközökben és a technikában rejlik. Az erős, maró hatású vegyszereket el kell kerülni, hogyha kárpittisztításról van szó.

Hoztunk két lehetséges tisztítási technikát, amelyekkel tiszta, szagmentes kárpitot varázsolhatunk otthonunkban.

  • Szódabikarbónás tisztítás

A szódabikarbóna szinte minden háztartásban megtalálható. Kiváló tisztító és fertőtlenítő hatásáról már régóta ismert, de a kellemetlen szagok eltűntetésében is nagy szerepet képes játszani.

Szórjuk be szódabikarbónával a tisztítani kívánt kárpit felületét és 1-2 órán át hagyjuk állni. Ez idő alatt a szer elvégzi dolgát: magába szívja a kellemetlen szagokat és halványítja a keletkezett foltokat. Az idő lejárta után egyszerűen csak porszívózzuk át a felületet és készen is vagyunk.

  • Citromlé

A citromlé és a víz keveréke tökéletes tisztítószerként száll szembe a kárpitokon megjelent makacs foltok eltüntetéséhez, viszont bőrhöz nem javasolt használni.

Egy egész kifacsart citromlevét 0,5 liter vízzel összerázzuk és egy szórófejes flakonba töltjük. Permetezzük a tisztítani kívánt, szennyezett felületre és körkörös mozdulattal egy finom rongy segítségével töröljük át.

Könnyedén orvosolhatjuk a keletkezett foltokat filléres összegekből is és teljesen környezetbarát módon. Mielőtt szakemberhez fordulnánk és horribilis összegeket fizetnénk ki érdemes egy egyszerű házipraktikát kipróbálni – akár a fentiek közül az egyiket – mert lehet pillanatok alatt megoldódik a gond.

Előző cikkDuguláselhárítás házi praktikákkal
Következő cikkKávé folt eltávolítás vegyszerek nélkül