Hogyan tartsuk frissen a gyümölcsöt és a zöldséget

0
35

Az élelmiszerek pazarlása körébe sorolhatjuk, hogy ha hagyjuk, hogy a megvásárolt zöldségeket és gyümölcsöket megromlani. Hasznos tippekkel összeállításával igyekszünk segíteni azoknak, akik hosszabb ideig szeretnék frissen tartani a gyümölcsöket és zöldségeket.

1. Tovább eláll a gyümölcs, ha nem mossuk meg

A víz ugyanis lemossa a termésekről a természetes védőréteget, ami miatt könnyen megpenészedhetnek, megrothadhatnak. Ha nem szeretnénk nagyon piszkos gyümölcsöt tárolni, mielőtt eltesszük a hűtőbe vagy kamrába, töröljük tisztára egy száraz ruhával vagy papírtörlővel.

2. A nedves, nyirkos környezet elősegíti a penészesedést.

A zöldségek és gyümölcsök jobb kedvelik a száraz környezetet, mivel a nedves, nyirkos környezet elősegíti a penészesedést, így hasznos lehet a tárolódobozt egy-két réteg papírtörlővel kibélelni. Felszívja a felesleges nedvességet és megakadályozza, hogy a termés rothadásnak induljon.

3. A hűtőszekrény kevésbé hideg részében helyezzük el a zöldséget és gyümölcsöt

Minél alacsonyabb a hőmérséklet, annál nehezebb megőrizni a gyümölcsök és zöldségek eredeti intenzív ízét. Ha azt szeretnénk, hogy hosszabb ideig megőrizzék a finom ízüket, a hűtőnek abban a részében tároljuk azokat, ahol a hőmérséklet valamivel magasabb.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét