A hideg idő közeledtével minden ember egyre inkább tudatossá válik az egészségét illetően. Sokan kezdenek vitaminokat szedni, de vannak, akik a természetesség hívei és a mesterséges készítmények helyett próbálnak inkább gyümölcs és zöldség formájában megfelelő tápanyagokhoz hozzájutni.

Az egyik természetes alternatíva lehet számukra a hibiszkusztea. Ez a növény Ázsiában őshonos és rendkívül sokoldalú.

A tea elkészítése nem rejteget nagyobb ördöngösséget: egy evőkanál száraz növényre öntünk 2-3- dl forró vizet, majd kb. 10 percig állni hagyjuk, ezt követően leszűrjük és már fogyasztható is. Nem szükséges ízesíteni, de ha mégis, akkor érdemes mézzel vagy valamilyen egészséges cukorhelyettesítővel.

A hibiszkuszt elsősorban antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása miatt kedvelik sokan, de mindezek mellett erősíti immunrendszerünket, így könnyedén nézhet szembe szervezetünk akár egy megfázásos, vírusos megbetegedéssel is.

Rendszeres fogyasztása fiatalos lendületet és energiát adhat a mindennapokban. Közismert ugyanis, hogy a hibiszkusz magas antioxidáns-tartalmú és a szabadgyököket is leköti, segít a sejtek regenerálódásában. Mindezek mellett magas a C-vitamin-tartalma is.

Nem is gondolnánk, hogy még több jótékony hatással rendelkezik, hiszen több kutatás is alátámasztotta, hogy a hibiszkusztea nyugtatja az idegrendszert, és még a depresszió tüneteit is képes enyhíteni. Továbbá segítséget nyújthat azoknak, akik rendszeres álmatlansággal küzdenek.

Hölgyek figyelem!

A nehéz napokon bátran fogjunk egy nagy bögre hibiszkuszteát, hiszen az alhasi görcsök enyhítésére kiváló megoldás lehet, illetve jótékonyan hat a hormonháztartás működésére is. Ha már hölgyek, akkor a fogyni vágyók is beiktathatják a diétájukba, hiszen az eddigi vélemények és tapasztalatok alapján segíti a fogyási célok elérését.

Napjainkban a magas vérnyomás kortól és nemtől függetlenül bárkit érinthet, így aki ezzel a „népbetegséggel” küszködik, annak érdemes a hibiszkusztea fogyasztását rendszeressé tennie, hiszen stabilizálja a vérnyomást.

Számos érv szól a hibiszkusz mellett, amelyeket tapasztalatokkal és kutatási eredményekkel is alátámasztanak. Ennyi pozitív szó után egy próbát mindenképpen megér!