Egy háztartás vezetésénél fontos szerepet játszanak a megfelelő tisztítószerek. A portalanítás adja a tisztaságérzet alapját egy otthonban. Viszont azok az eszközök – gondolva itt a mikroszálas kendőkre, illetve vegyszerekre –, amelyek nélkülözhetetlenek a takarítás során a környezetre káros anyagokat tartalmaznak, és használatuk után szemét lesz belőlük, ami csak tovább terheli környezetünket.

Hoztunk egy környezetbarát bútortisztító receptet, amelyet otthon könnyedén elkészítve tudunk használni fabútorainkra.

Nem kell más hozzá csupán 1 bögre desztillált víz, de teljesen jó helyette az ugyanilyen az arányban felforralt víz is, fél bögre ecet (ha lehet akkor 10%-os), 2 evőkanál olívaolaj és 30 csepp általunk választott illóolaj.

Az elkészítés menete:

A kiméréshez 2 deciliteres bögrét érdemes használni, hiszen az illóolajcseppek így lesznek arányban a többi hozzávalóval. A szükséges hozzávalókat öntsük egy szórófejes flakonba, rázzuk össze és használhatjuk is. Használat során kerüljük a papír- vagy mikroszálas törlők használatát, és a környezettudatosság jegyében alkalmazzunk inkább puha pamutot, amit otthoni maradék anyagból találunk.

Használd el azt, ami otthon van és utána próbáld ki ezt a verziót! Olcsó és környezetbarát megoldás, egy próbát mindenképp megér!

Előző cikkKávézacc újragondolva
Következő cikkHogyan húzzuk ki a nyarat klíma nélkül?