Ha itt az ősz, akkor sokan elindulunk családosan gesztenyézni, hiszen ez egy jó kis hétvégi program lehet számunkra. A gyerekek készíthetnek gesztenyeembert, de a háziasszonyok mosószert. Most ennek az elkészítési módjával fogunk megismerkedni. Az első dolog, amit meg kell tennünk, hogy fogjuk a családot, barátokat és induljunk el kirándulni egy gesztenyésbe. Válogassunk össze 6 db vadgesztenyét, és ha van rá kapacitásunk akkor még aznap, de legkésőbb másnak álljunk neki a mosószergyártásnak, mivel akkor lesz a legjobb, ha minél frissebb gesztenyéből dolgozunk.

  • Ha begyűjtöttük a gesztenyét akkor az első dolgunk legyen, hogy megpucoljuk a héjától és felaprítjuk.
  • Ezt követő lépésként áztassuk be, hogy jó puha darabokkal keljen a továbbiakban munkálkodnunk.
  • Majd lábosba tesszük, felöntjük kb. 1 liter vízzel és forrástól számított 10 percig főzzük még.
  • Ha megfőztük akkor pépesíteni kell, a legegyszerűbb, ha botmixerrel tesszük ezt. Ha jól dolgoztunk akkor sűrűbb lesz, mint a víz, és sárgásbarna színű.
  • És végül, ha kihűlt, akkor átszűrjük és használatig végig hűtőben tároljuk.

Használata és adagolása lényegében ugyanúgy működik, mint a hagyományos bolti mosószerekének, azzal a különbséggel, hogy célszerű mihamarabb elhasználni, hiszen mivel teljesen zöld és nem tartalmaz semmiféle tartósítóanyagot, ezért úgymond közeli szavidős terméket tudunk csak csinálni, de még mindig környezettudatosabb hetente vagy kéthetente főzni egy adag mosószert, mint folyamatosan műanyag flakonban megvásárolni, ami roncsolja bőrünk és világunk egészségét. Amíg a gyermek a családot alkotja gesztenyéből, addig anya a mosószert…

Előző cikkStressz a mindennapokban
Következő cikkFriss karácsony

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét