Számos jó ok létezik arra, hogy inkább örökbe fogadjunk, mintsem kisállatot vásároljunk.

Íme néhány közülük:

1. Egy kisállat vásárlása könnyen százezer forintokba kerülhet. Míg az örökbefogadási költségek jóval olcsóbbak vagy akár költségmentes, attól függően, hogy a kisállat a városi menhelyről vagy egy mentőcsoporttól származik, amely pénzt költött a gondozására, vagy állatorvosokra és ápolására.

2. Sokan érvelnek a keverék fajták mellett azzal, hogy a „hibrid életerő” jól bevált elve alapján egy keverék állat valószínűleg tovább él, és kevesebbe kerül az állatorvosi számlánk is. Sok fajtatiszta kutya hajlamosabb lehet az egészségügyi problémák kialakulására, a légzési nehézségektől a csípőízületi diszplázián át a megnagyobbodott szívig.

3. Az állatkereskedésben vásárolt kisállat általában teljesen ismeretlen. A legtöbb állatkereskedés nem nyújt támogatást, ha kérdései vagy problémái vannak új kedvencével kapcsolatban. Amikor örökbe fogadsz, különösen egy mentőcsoporttól, tudod, mit kapsz, mert a csoportnak van története az állatról. A mentőcsoport az ismerkedési időszakon is átsegít, mert arra törekszenek, hogy jó otthont biztosítsanak az állatnak.

4. Ha örökbe fogadsz, bármilyen életkorban lévő kedvencet választhatsz. Bár a kölyökkutyák és cicák aranyosak és bújósak, és egy tenyében is elférnek, lehet, hogy egy felnőtt vagy idősebb háziállat jobban megfelel számunkra. Például egy felnőtt kutyát örökbe fogadni, aki már kiképzett és ismeri az alapvető jelzéseket, gyakran sokkal könnyebb, mint egy kiskutyát örökbe fogadni, akinek meg kell tanítani ezeket a dolgokat.

+1 A legfontosabb talán, hogy ugyanannyi szeretetet kapsz (ha nem többet).

Az örökbefogadott kisállat ugyanolyan szerető, intelligens és hűséges, mint a vásárolt háziállat, még akkor is, ha felnőtt vagy idősebb korban van.

Előző cikkA turistajelzések jelentése
Következő cikkKullancsriasztó házilag
  • Környezettudatos életmód