Dióhéj hasznosítása

0
37

Sokan szeretünk nasizni és ennek egyik elengedhetetlen módja a héja, magvas ételek fogyasztása, de egy-egy recept elengedhetetlen részét is képzik a héjas magok. A felhasználatlan héjakat haztartásunk újrahasznosíthatjuk.

És mire jó a dióhéj?

A magas olajtartalmú héjak, mint a jól gyulladó dióhéj segíti a tűz gyorsabb gyulladását. Azonban ezt is – mint sok mást – mértékkel érdemes használni a túlfűtés elkerülése érdekében.

Ha nincs diófánk vagy nem fogyasztunk diót, érdemes lehet fejlesztett verzióját használni. Bár a hagyományos brikettekhez képest fűtőértéke elmarad és a hamuzási mennyiség is magasabb, ez az úgynevezett agrobrikett a környezetvédelem és újrahasznosítás szempontjából előnyös választás, hiszen mezőgazdasági hulladékból készül.

Környezetbarát macskatartás dióból készült macskaalommal?

Az állattartás során is felhasználunk sokszor feleslegesen környezetünket károsító anyagokból készült termékeket. Ma már kaphatók fenyőből, cédrusból, kukoricából és már dió héjából speciális eljárással készült macskaalmokat is. Ezek az almok kiváló szagsemlegesítő hatásuk mellett, tökéletesen lebomlanak és semmilyen vegyszert nem tartalmaznak.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét