A légszennyezés a világban mindenhol komoly problémát jelent. A WHO egy korábbi felmérése szerint a Föld lakosságának több mint 90%-a él olyan helyen, ahol a levegő szennyezettsége túllépi a megfelelőnek mondható hatérétéket.

Egy magyar építész próbált megoldást – vagy legalábbis enyhítő megoldást – találni az akut globális problémára. Ezért tervezte meg az algapavilont, amelynek oxigéntermelő tulajdonsága képes lenne javítani a helyzeten.

A természetes folyamatokat figyelembe véve az óceánok és az erdők tudnának segíteni a levegő megtisztításában, viszont az ember folyamatosan pusztítja és rongálja környezetét, ezért elvesszük az esélyt saját maguntól, hogy minőségibb életvitelt teremthessünk meg.

A magyar építész szerint még az algák nyújthatnak reményt, hiszen azok fotószintetizálnak, oxigént termelnek és a kilégzéssel keletkezett szén-dioxidot megkötik.

Az algapavilon közepében egy algaszökőkút található, amely folyamatosan biztosítja a tiszta levegőt, mivel megállás nélkül termelik az oxigént.

Számtalan megoldást található egy-egy problémára, de környezetünk megóvására csak az emberi összetartás és a tudatosság képes!

Előző cikkA tudatos étkezés irányai
Következő cikkAz e-roller tudatos használata